Szájsebészet

Szájsebészet – Fog-e fájni?

Sokszor tapasztaljuk, hogy ha a kezeléseink során a „szájsebészet” kifejezést emlegetjük, a betegeink megijednek. Pedig a modern szájsebészeti beavatkozások sokszor éppen arra szolgálnak, hogy más hosszadalmas és kellemetlen kezelésekre már ne legyen szükség.

Szájsebészeti műtétnek nevezünk minden olyan beavatkozást, amely valamilyen módon a száj funkcióihoz kapcsolódik. Szájsebészeti műtétet végezhetünk a szájüregben, de akár az arcon, sőt, extrém esetben akár a nyakon is. A szájsebészet az orvostudomány egy viszonylag fiatal ága, ám pont ennek köszönhető, hogy ez a terület rengeteget fejlődött az utóbbi időben.

A szájsebészet ma már nagyon precíz technikával, minimális roncsolásra törekedve dolgozik. A beavatkozások – hasonlóan más műtétekhez – 100%-os érzéstelenítés mellett történnek. Betegeink általában arról számolnak be, hogy a műtét helyén csak egy kis nyomást, matatást éreztek, s később egy-két fájdalomcsillapító tabletta bevétele elég volt, hogy enyhítse a kellemetlenséget.

Szájsebészeti szakembereink nagy türelemmel, Önnel együttműködve végzik a munkájukat. Nálunk a fájdalomcsillapítás a beteg megnyugtatásával, a munkafázisok pontos elmagyarázásával kezdődik. Sokszor már maga a kellemes légkör segít abban, hogy a kezelés kevesebb szenvedéssel járjon.

Ha eddig csak a fájdalom miatt halogatta a kezelést, jelentkezzen hozzánk konzultációra a weboldalon keresztül, vagy telefonon! Munkatársaink pontosan felmérik a helyzetet és mindenről tájékoztatják, így Önnek csak a gyógyulásra kell koncentrálnia.

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

A leggyakoribb szájsebészeti eljárások

Fogeltávolítás: Mára az egyszerű foghúzás is a szájsebészeti beavatkozások közé tartozik, de ide sorolható a műtéti gyökéreltávolítás is. Ezeket a műveleteket is érzéstelenítéssel, maximális óvatossággal végezzük, hogy ne okozzunk fájdalmat.

Bölcsességfog műtét (Sculpito): A bölcsességfogak sok kellemetlenség okozói. Hely hiányában könnyen beszorulhatnak, a többi fog károsodását okozzák, és gyulladásos gócot alkotnak a szájban. A fogak közé az étel is gyakran beékelődik, ez kellemetlen szájszag kialakulásához vezet. A bölcsességfog eltávolítása általában fogszabályzáskor is elkerülhetetlen. A fogak kíméletes eltávolítása után a szájüreg általában 4-5 nap alatt teljesen fájdalommentessé válik. Varratszedés után a beteg minden kellemetlenségtől mentesül.

Gyökércsúcs-eltávolítás (Resectio): Erre a szájsebészeti beavatkozásra többnyire gyökérkezeléskor van szükség. Előfordulhat, hogy a kezelés után a csontban gyulladás alakul ki, és a gyökércsúcsi rész körül fájdalmas ciszta alakul ki.

Retinált, impaktált fogak feltárása: Az állkapocs és a fogsor növekedésénél gyakran előfordul, hogy egyes fogak nem törnek elő, vagy rossz irányba fejlődnek, rejtve maradnak. Ilyenkor a szájsebészeti beavatkozás célja vagy az, hogy eltávolítsa a ki nem nőtt fogat, vagy az, hogy megnyissa és előkészítse azt egy későbbi fogszabályozásra.

Augmentáció és paradontális kürett: Ha az íny, vagy a fogágy megbetegszik, könnyen kialakul a köznapi szóhasználatban csak fogágy-sorvadásnak nevezett betegség. Ezt a folyamatot a lehető leggyorsabban meg kell állítani, és kezelni kell az érintett területet. A szájsebészeti eljárás ilyenkor általában a sérült terület eltávolítását jelenti, majd a kezelés tisztítás után implantációval, vagy műtéti úton történő csontpótlással zárul.

 

RelaxDent Fogászat Budapest

Általános fogászati kezelések, fogpótlások készítése és implantáció, észrevétlen fogszabályozás, otthoni és rendelői fogfehérítés, szájsebészeti beavatkozások korszerűen, fájdalommentesen.

Elérhetőségeink

Adószám: 13914075-2-43
Rendelőnk: 1094 Budapest, Ferenc körút 41. 1. em. 2.
Tel: +36 30 / 343 9875
E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.fogak.hu