+36 30 / 343 9875

Fogfehérítés

Határtalan Fogorvoslás: Fogfehérítés

Pácienseim sokszor fordulnak hozzám az iránt érdeklődve, hogy lehet-e nekik is olyan fehér fogazatuk, mint a hollywoodi sztároknak. Természetesen lehetséges - felelem ilyenkor.

Ám a kérdés ennél azért kicsit bonyolultabb: a mozifilmek szereplőinek fogazata ugyanis sok esetben speciális pótlás; korona vagy héjkerámia, ami a fogfehérítés elég drasztikus módja lenne... Szerencsére, manapság már számtalan hatékony és kíméletesebb megoldás létezik a fogfehérítés terén, így a fogorvos a saját fogak megtartásával teljesítheti ezt a kérést.

Fogorvosaink számára a fogfehérítés nem egyszerű szépészeti beavatkozás. A fehér, egészségesnek látszó fogsorra a pácienseink általában büszkék, szívesen ápolják, és szívesebben is mutatják meg mindenkinek egy ragyogó mosollyal.

Nálunk minden fogfehérítést gondos fogászati kezelések, fogkő-eltávolítás, részletes vizsgálat előz meg. Ez csökkenti minimálisra a fogfehérítés kockázatát és ez garantálja a lehető legjobb eredményt!

Ha bizonytalan, egyeztessen velünk időponton telefonon, vagy kapcsolatfelvételi űrlapunk segítségével! Kollégáink részteles állapotfelmérés után szívesen tájékoztatják az Ön által igénybe vehető fogfehérítő eljárásokról.

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

Mi okozza a fogak elszíneződését?

A fogazat elszíneződését okozhatja a fogak külső felszínére tapadt fogkő, illetve ennek elszíneződése, vagy a fog szerkezetébe beivódott, mélyebb elszíneződés.

Az utóbbi kialakulásáért több tényező is felelős lehet:

  • az ételekben és italokban levő természetes és mesterséges festékanyagok (különösen a kávé, tea és kóla)
  • a dohányzás
  • az anya által a terhesség alatt szedett gyógyszerek
  • gyermekkorban szedett egyes gyógyszerek (tetracyclinek)
  • egyes baktériumok anyagcsere termékei

A fentieken túl, el kell fogadnunk azt a sajnálatos tényt is, hogy az idő múlásával egyre sötétebb lesz fogazatunk színe.

Minden fog alkalmas a fogfehérítésre?

Fogfehérítést csak egészséges, fogászati szempontból rendben tartott, fogkő-eltávolításon átesett fogakon szabad végezni. Természetesen a korábban behelyezett implantátumok és a gyökérkezelt fogak jelentenek némi kihívást a fogfehérítés során, de a problémák egy része még ezekben a helyzetekben is orvosolható.

A fogfehérítési eljárások fajtái

Otthoni, sínes fogfehérítés:

A fehérítő géllel megtöltött, puha vivil anyagból kialakított, kb. fél mm vastag sínt 3-8 éjszakán át kell viselni, a kívánt hatásfoktól függően.

Rendelői plazmaívlámpás fogfehérítés:

A fogfehérítés a fogorvosi rendelőben történik. Ebben az esetben – megfelelő izolálás mellett – felvisszük a gélt a fogak felszínére, majd valamilyen plazmaív fényt alkalmazunk a hatóanyag aktiválásához. Az elszíneződés mértékétől függően, a fogfehérítés időtartama 1-2 órát vesz igénybe, az eredmény pedig azonnali és látványos.

Melyek a fogfehérítés lépései?

Első lépés mindig a fogak alapos megtisztítása, és az esetleges fogkő eltávolítása. Ezzel gyakorlatilag megszüntetjük a fogazat külső felszínén lerakódott elszíneződéseket, továbbá biztosítjuk a fogfelszín és a fogfehérítő gél közvetlen érintkezését. Ezután következik egy mindenre kiterjedő, alapos szájvizsgálat. Ellenőrizzük a szuvas vagy tömött fogakat, meghatározzuk azokat, amelyek kezelése elengedhetetlen a fogfehérítés megkezdése előtt, hogy elkerüljük a további károsodást vagy az esetleges túlérzékenységi reakciót. Végül következhet a tényleges fogfehérítés: a kezelés minden esetben egyénre szabottan zajlik. A fogak új színe kb. két hetes várakozási idő elteltével stabilizálódik.

Káros-e a fogfehérítés?

Nem! A fogfehérítő anyagok PH értéke semleges vagy közel semleges, de semmiképpen sem káros. Az általánosan elterjedt tévhittel ellentétben, a világosabb árnyalatot nem a fogzománc maratásával, hanem oxidáció révén érik el. Bizonyított tény, hogy a fogfehérítés során a fogak szerkezetében nem idéznek elő semmilyen változást, így sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik. A kezelés után felléphet kisebb mértékű hideg-meleg érzékenység, de ez pár napon belül elmúlik, illetve a fogak megfelelő fluoridos kezelésével gyorsan elmulasztható. Bár semmiféle károsító hatás nem bizonyított, de fogfehérítő kezelés alkalmazása nem javasolt terhesség vagy szoptatás időtartama alatt. Fontos megjegyeznünk, hogy sajnos a fogfehérítők hatása nem végleges! Azonban a világosabb szín 2-3 év elteltével, jóval kevesebb energiaráfordítással felfrissíthető. Az eredmény a gyönyörű, boldog mosoly és a 4-8 árnyalattal fehérebb fogazat!

 

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

 

RelaxDent Fogászat Budapest

Általános fogászati kezelések, fogpótlások készítése és implantáció, észrevétlen fogszabályozás, otthoni és rendelői fogfehérítés, szájsebészeti beavatkozások korszerűen, fájdalommentesen.

Elérhetőségeink

Adószám: 13914075-2-43
Rendelőnk: 1094 Budapest, Ferenc körút 41. 1. em. 2.
Tel: +36 30 / 343 9875
E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.fogak.hu