Implantáció, fogbeültetés

Mi az a fogászati implantáció?

A fogászati implantáció nem más, mint a fogbeültetés. Az implantáció során a foghelybe egy műgyökeret ültetünk, ez fogja rögzíteni a fogpótlást. A műgyökér, és általában a fogpótlás anyaga is titánium, erre kerül fel a fehér kerámia bevonat. Ezt a fémet az orvostudomány már évek óta használja implantációhoz, például csípő- vagy térdprotézisek készítéséhez.

Mik az implantáció előnyei?

Az implantáció úgy pótolja az elvesztett darabot, hogy a többi fogra nem hárít plusz terhet. A fogbeültetéssel elkerülhető a fogsor elmozdulása, foghíj miatti torzulása. Az implantációhoz a többi fogat nem kell lecsiszolni, maratni, vagy bárhogyan megsérteni – bár a tömést és egyéb fogmegtartó kezeléseket fontos elvégezni a beavatkozás előtt.

A fogbeültetés során behelyezett műgyökér az állkapocscsont egészségét is megőrzi. A fogatlanná vált csont a használatlanság miatt sokszor visszafejlődik, pusztulásnak indul. Az implantációval a fogorvos a terület rágóképességét akár 90-95%-ban is vissza tudja állítani. A műgyökér továbbítja a rágás során keletkező erőhatásokat a csonthoz, így a folyamatos inger és a jó vérellátás miatt az mindig ép marad. Ennek a későbbi kezelések és fogpótlások során komoly szerepe lehet.

Minden esetben lehetséges a fogbeültetés?

A fogbeültetés általában minden foghiány esetén alkalmazható, ha a szövetek elég épek és a páciens egészségi állapota lehetővé teszi a beavatkozást. A fogbeültetés előtt mindenképpen szükség van arra, hogy a szájüreg gyulladásait, és a többi, eredményt befolyásoló fogászati problémát megszűntessük. Allergiás betegeink kezelésénél előzetes állapotfelmérés történik, a fogbeültetést pedig az eredmények teljes tudatában és azok figyelembevételével végezzük.

Jelentkezzen be hozzánk előzetes konzultációra és állapotfelmérésre elektronikus úton vagy telefonon keresztül, így győződhetünk meg a legbiztosabban arról, hogy az Ön számára az implantáció jelent-e megoldást.

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

Fájdalmas-e a fogbeültetés?

A fogbeültetést, mint bármelyik másik fogászati vagy szájsebészeti kezelésünket, teljes érzéstelenítésben végezzük. Pácienseink arról számolnak be, hogy a műtét helyén csak egy kis nyomó hatást éreznek, tudják, hogy dolgoznak az ínyükön. Az implantáció után a legtöbben azt mondják: hazaérkezéskor érezték, hogy múlik a műtéti fájdalomcsillapítás hatása, és mivel így bevettek egy szem gyógyszert. Betegeink többségének a fogbeültetés másnapján már nincs szüksége újabb tablettára. Komplikáció csak néhány esetben fordul elő, de azt tapasztaljuk, a gyógyulási idő ilyenkor is legfeljebb 4-5 nap hosszúságú.

Mire kell figyelni az implantáció után?

A fogbeültetés után fenn kell tartani a száj tökéletes higiéniáját. Ez napi 3-4 fogmosást, rendszeres fogászati kontrollt és 3-4 havonta fogkő-eltávolítást és fogfehérítést jelent.

Meddig marad meg az implantátum?

A szakirodalomban azt olvashatjuk, hogy a fogbeültetés során beépített implantátumok kilökődési esélye körülbelül 2%. Praxisunkban ennél jobb arányt tapasztalunk: a nálunk implantáción átesett páciensek között csak néhány ezrelék azoknak az aránya, akiknél a beültetett foggal probléma volt.

A megfelelő fogorvosi kontroll és gondos szájápolás mellett az implantátumok addig maradnak a szervezetben, mint ameddig a páciens eredeti fogai maradtak volna. Kellő odafigyeléssel és motivációval az implantátum akár az életünk végéig is kiszolgálhat minket.

Ha régi implantátumával elégedetlen, vagy valamilyen furcsaságot tapasztal, kérjen tőlünk időpontot egy személyes konzultációra! Ha időben megkezdjük a kezelést, a károsodás nagy eséllyel visszafordítható!

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

 

RelaxDent Fogászat Budapest

Általános fogászati kezelések, fogpótlások készítése és implantáció, észrevétlen fogszabályozás, otthoni és rendelői fogfehérítés, szájsebészeti beavatkozások korszerűen, fájdalommentesen.

Elérhetőségeink

Adószám: 13914075-2-43
Rendelőnk: 1094 Budapest, Ferenc körút 41. 1. em. 2.
Tel: +36 30 / 343 9875
E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.fogak.hu