2024. jún 6. | Blog

A fogszabályozás területe hosszú utat tett meg az elmúlt években, és napjainkban az egyik legizgalmasabb fejlemény a 3D digitális tervezés és technológia alkalmazása. A hagyományos fogszabályozási módszerek lassan kivonulnak, és helyüket átveszik azok a modern megközelítések, amelyek precíz, egyéni és hatékony eredményeket kínálnak. A hagyományos módszereket ötvözik a 3D scannerek és 3D nyomtatók világával.

A 3D Digitális Tervezés Alapjai

A 3D digitális tervezés az orvosi és fogászati területeken forradalmasítja a kezeléseket. Ennek az innovatív technológiának az alapja a pontos digitális lenyomatok és modellek létrehozása, amelyek segítségével a fogorvosok és fogszabályozó szakemberek pontosan tervezhetik és előre láthatják a kezelés eredményeit.

A 3D Digitális Tervezés és a Fogszabályozás

A fogszabályozás területén a 3D digitális tervezés számos előnnyel jár. Először is, a digitális lenyomatok sokkal pontosabbak és kényelmesebbek, mint a hagyományos lenyomatok, amelyek gyakran kellemetlenek és időigényesek lehetnek a páciensek számára. Emellett a digitális modellek lehetővé teszik a fogorvosok és fogszabályozó szakemberek számára, hogy részletesen megvizsgálják a fogak elrendezését és harapását, és előre lássák a kezelés lehetséges eredményeit. A 3D Scann és a Ct felvételt összemontázsoló program segítségével a fogak mozgatását előre modellezni lehet. A számítóép által virtuálisa elmozgatott fogakról 3D nyomtatással modell készíthető. Ha a páciens és a kezelőorvos is elégedett az eredménnyel, akkor a kezdeti és a vég minta közötti állapotról 0.2-0.3 mm-es elmozdításokat fixálnak és köztes mintákat készítenek. Ezek segítségével készíthető el az a sínrendszer, amely segítségével a láthatatlan fogszabályozás működik.

Az Előnyök

9

Pontosság és precizitás:

A 3D digitális tervezés lehetővé teszi a pontos és precíz fogászati modellek létrehozását, amelyek segítségével a szakemberek pontosan megtervezhetik és végrehajthatják a fogszabályozási kezeléseket.

9

Kényelem:

A digitális lenyomatok és tervezési folyamatok sokkal kényelmesebbek és kevésbé invazívak, mint a hagyományos módszerek, így a páciensek számára sokkal kellemesebb élményt nyújtanak. a sínek pontosan illeszkednek, viselésük semmilyen fájdalmat nem okoz.

9

Előre láthatóság:

A digitális modellek lehetővé teszik a kezelés előrehaladásának és eredményeinek pontosabb előrejelzését, így a páciensek és szakemberek egyaránt tisztában vannak a kezelés várható eredményeivel.

9

Esztétikus- láthatatlan fogszabályzás:

Az esztétikus és láthatatlan fogszabályozás egyre népszerűbbé válik azok körében, akik diszkrét megoldást keresnek fogászati problémáikra. Ezek a modern fogszabályozási módszerek lehetővé teszik a fogak korrekcióját anélkül, hogy feltűnő lenne a kezelés. Ezek a készülékek tökéletesen illeszkednek az életstílushoz és a megjelenéshez, és megkönnyítik a mindennapi tevékenységeket, például az étkezést és a beszédet, miközben a fogakat korrigálják.

A 3D digitális tervezés által vezérelt fogszabályozási kezelések rendkívül hatékonyak és pontosak. A páciensek számára ezek a kezelések kényelmesek és kiszámíthatóak, és gyakran a sokak számára igényel láthatatlan módon érik el a kívánt eredményeket. Ez az innovatív technológia egy új korszakot nyit meg a fogászati és fogszabályozási területeken, és ígéretes jövőt jelent a páciensek és szakemberek számára egyaránt.

Bejelentkezés

    telefonoes elérhetőségünk időpont foglalás fogászati kezelésre

    +36 (30) 343 9875

    bejelentkezes@fogak.hu

    Online időpont fogalás