Fogászati referenciák

Szeretnék bemutatni néhány, általunk a rendelőben készített munkát, melynek láttán remélem, megnyerhetem az Ön bizalmát is.

A pontosan elkészített fog felszínébe simuló tömés, vagy az egyénileg megformált, pontosan illeszkedő fogpótlás nem csak esztétikailag kedvező, hanem mind higiéniai mind biomechanikai szempontból minimális követelmény. Ily módon csökken a plakkretentio, a szuvasodás mértéke, és az ínygyulladás gyakorisága. A rágófelszín pontos megformálása, tetszetőssége mellett, fontos szerepet tölt be a jó rágóképesség megtartásában, az álkapocs izületi gyulladások, és diszfunkciók megelőzésében, megszüntetésében. Nem ritka, hogy a nem megfelelően kidolgozott munka az Álkapocs Izületi Diszfunkciós Szindróma okozója, amely migrént, alvászavarokat is okozhat.

(Az oldalt folyamatosan bővítjük.)

Fogfehérítés

Fogfehérítés előtt Belső fogfehérítés A fogfehérítés eredménye

Fiatal hölgy paciens azzal a problémával jelentkezet rendelőnkben, hogy három évvel korábban gyökérkezelt foga erősen elszíneződött (1.kép). A fogat egy hétig belső fehérítéssel kezeltük. A kezelés végeztével a jobb felső egyes színe a többihez hasonlóvá vált (2.kép). Következő lépésben a paciens összes fogát fehérítettük (3.kép).

Fogbeültetés

 Előkészítés a fogbeültetés előtt Az implantáció eredménye

72 éves férfi páciensünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy szabadítsuk meg régi kivehető potlásától és készítsünk rögzített pótlást a részére.A fogpótlás elkészülte után 2 héttel boldogan jelezte, hogy ismét kedvenc ételét rendelhette az étteremben: steaket!!

További képek a galériában >

Esztétikus tömések

Szuvas fog A fogorvos kezelése után

A beteg bal felső tájékra lokalizálódó fájdalommal jelentkezett. Melynek megoldásaként a bal felső négyes fogát gyökérkezeltük, és kompozit töméssel láttuk el.

Gyökérkezelés

Röntgen a gyökérkezelés előtt Röntgenkép az eredményről

Középkorú férfi beteg erős fogfájással jelentkezett, a bal alsó 6-os eltávolítását kérte. Előzetes vizsgálatot követően, ismertettük a beteggel a lehetséges alternatívákat és a várható prognózist: megállapodtunk a fog megtartásában és gyökérkezelésében. A paciens elmondása szerint az injekció beadásakor fellépő kisebb kellemetlenségtől eltekintve a kezelés fájdalommentes volt, a lüktető fogfájás az első kezelést követően megszűnt. Az egy éves kontrollon a fog panaszmentes!

Cirkon-oxid kerámia restauráció (fémmentes)

Megkopott fogak Pontos illeszkedés a fogcsonkokon

Középkorú hölgy páciensünk erősen megkopott fogazatának helyreállítását kérte egy fiatalkori fényképe alapján. A előzetes tervezés során az izomzat feszességét mértük és a nyugalmi pozíció biztosításához 1,5-2 mm-es harapásemelést számoltunk. A harapási magasság ilyen mértékű megnövelése lehetővé tette az eredetivel megegyező méretű fogak elkészítését. Mindeközben a fogazatot fehérítettük is és végül a felső fogak eredeti alakját Cirkon-oxid kerámia héjakkal, koronákkal és inlay-kel állítottuk helyre.! Az eredmény önmagáért beszél!

További képek a galériában >

Préskerámia korona (Fémmentes)

 Előzetes fogfehérítés A fogászati kezelés után 

26 éves férfi páciens rendelőnkben azzal a kéréssel jelentkezett, hogy erősen elszíneződött front fogait hozzuk rendbe. Az előzetes felmérés alapján már látszott, hogy ez egyszerű fogfehérítéssel nem oldható meg. Ezért fémmentes porcelán Jacket koronákat terveztünk. A beavatkozás előtt a teljes fogazatot fehérítettük, ezt követően került sor a Jacket koronák elkészítésére, majd végül kicseréltük az elütő színű régi töméseket. A kezelés végeredménye az eredetinél 5-6 árnyalattal fehérebb esztétikailag is tökéletes fogsor!

További képek a galériában >

Fém-kerámia híd

Elhanyagolt fogsor  Felhelyezett hidak

Fiatal férfi páciensün azzal a kéréssel fordult hozzán , hogy erőteljesen elhanyagolt fogazatát próbáljuk rendbe hozni!Az eredmény önmagáért beszél és páciensün szájápolási szokásai is példamutatóan 180 fokos fordulatot vettek!

Csiszolás nélküli Adhesív-híd

Foghiány Rögzített adhezív híd

Fiatal férfi páciensünk azzal a kéréssel jelentkezett fogorvosi rendelőnkbe, hogy fogazatát rendbe hozassa. Jobb felső 5-ös fogának hiánya esztétikailag már régóta zavarta, de a szomszédos fogak lecsiszolásával járó fémkerámia híd készítésétől elzárkózott. Ekkor merült fel a csiszolás nélküli Adhesív-híd készítésének lehetősége.

További képek a galériában >

 

RelaxDent Fogászat Budapest

Általános fogászati kezelések, fogpótlások készítése és implantáció, észrevétlen fogszabályozás, otthoni és rendelői fogfehérítés, szájsebészeti beavatkozások korszerűen, fájdalommentesen.

Elérhetőségeink

Adószám: 13914075-2-43
Rendelőnk: 1094 Budapest, Ferenc körút 41. 1. em. 2.
Tel: +36 30 / 343 9875
E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.fogak.hu