Fogszabályozás

Fogszabályozás – befektetés a jövőbe

A fogszabályozás szó hallatán, tapasztalatunk szerint, a legtöbben csak az ormótlan fogszabályzó készülékre gondolnak. Pedig a fogszabályozás hosszadalmas, és olykor kellemetlen folyamata valójában befektetés! A rendezett fogak ápoltságot és igényességet sugallnak. A fogszabályozással megszüntethetők a zavaró beszédhibák, ráadásul az egyenletesebb fogazatot ápolni, egészségesen tartani is könnyebb.

Fogászatunkon a fogszabályozásra olyan kezelésként tekintünk, amellyel a beteg életminőségét tesszük jobbá. Fogorvosként az igazi siker nem az, ha bonyolult problémákat kezelhetünk, hanem ha betegeinknek életük során sosem kell fájdalommal és kellemetlenséggel szembesülniük. Ezért is végezzük fogszabályozási szolgáltatásainkat a legnagyobb körültekintéssel, maximálisan a páciens igényeire szabva.

Fogszabályozás gyermekkorban

A fogszabályozás akár már akkor elkezdhető, amikor még éppen csak kibújtak az első tejfogak. Ilyenkor általában a veleszületett rendellenességek (például a nyúlszáj, vagy farkastorok) korrekciója történik. Ennek során a fogszabályozást végző szakorvos akár szájsebésszel, plasztikai sebésszel is együttműködik.

Később, a fogváltás időszakában a szakorvos abban tud segíteni, hogy a maradandó fogazat egészségesen fejlődjön. A fogszabályozás ekkor az épp csak előtörő fogak mozgathatóságát, növekedését használja ki. A szakember nem csak beavatkozásokat végez, de felderíti az esetleges rossz szokásokat is és tanácsot ad, például abban, hogy a kicsik hogyan szokhatnak le az ujjszopásról vagy nyelvlökéses nyelésről.

Ha bizonytalan abban, hogy az Ön gyermekének szüksége van-e fogszabályozásra, kérjen időpontot előzetes vizsgálatra weboldalunkon keresztül, vagy telefonon! A korai fogszabályozással sok későbbi probléma megelőzhető.

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

A fogszabályozás és a tinédzser kor

Az igazán komoly fogszabályozást kamaszkorban, a maradó fogazat kialakulásakor lehet elkezdeni. Ilyenkor a kezelés nagy figyelmet és körültekintést igényel. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban olyan szakembert válasszunk, akiben teljesen megbízhatunk, és aki nem csak a páciens fogazatával, de a lelkiállapotával is foglalkozni tud.

Fogászati klinikánkon arra törekszünk, hogy a fizikai folyamatokat a lehető legprecízebben a beteg igényeire szabjuk. A folyamatos röntgenfelvételek készítése, az aránypárok, síkok, szögek pontos beállítása, a kezelési terv folyamatos módosítása csupán egy része a fogszabályozás folyamatának. Számunkra az is fontos, hogy érzékeny korban lévő pácienseinknek olyan megoldást biztosítsunk, amellyel a fogszabályozási kezelés ideje alatt is jól érezhetik magukat.

A fogszabályozás csak akkor lehet eredményes, ha a páciens is együttműködő. Ha valakinek kényelmetlen a készülék viselése, vagy csúfolják a fogszabályzó miatt, könnyen félbehagyja a folyamatot. Éppen ezért nekünk is érdekünk, hogy ha kell, ezekre az esetekre is tudjunk alternatívát nyújtani, éjszakai készülékkel, „láthatatlan” fogszabályozással.

Forduljon hozzánk akkor is, ha korábban már próbálkoztak a fogszabályozással, de úgy érzik, a kezelés nem volt megfelelő!

Fogszabályozás felnőtt korban: Nem lehetetlen!

Tévhit, hogy felnőtt korban már nem lehet korrigálni a fogakat. Igaz, hogy ebben az esetben a csontok és szövetek már kevésbé rugalmasak, az állkapocs formája pedig már kialakult, de a megfelelő fogszabályzási mód megtalálásával felnőtteknél is látványos eredményt lehet elérni.

Sosem késő elkezdeni a folyamatot! A felnőttkori fogszabályozás is kijavítja az esztétikai hibákat, a sarkok, összenövések eltűntetésével pedig könnyebben tisztíthatóvá teszi a fogsort. A modern fogszabályozási módszereknek köszönhetően a kezelés szinte láthatatlanul megoldható. Jó tudni azonban, hogy ma már egyáltalán nem számít furcsának, ha egy felnőtt fogszabályozó készüléket visel. Volt olyan páciensünk, aki arról számolt be, hogy az állásinterjún a fogszabályzó viselését az önmagával szembeni igényessége jelének tekintették.

Jelentkezzen be hozzánk fogszabályozási konzultációra telefonon vagy online, weboldalunkon keresztül! Lehet, hogy az Ön esetében is tudunk hatásos és látványos javulást elérni!

+36 30 / 343 9875

Online bejelentkezés

RelaxDent Fogászat Budapest

Általános fogászati kezelések, fogpótlások készítése és implantáció, észrevétlen fogszabályozás, otthoni és rendelői fogfehérítés, szájsebészeti beavatkozások korszerűen, fájdalommentesen.

Elérhetőségeink

Adószám: 13914075-1-43
Rendelőnk: 1094 Budapest, Ferenc körút 41. 1. em. 2.
Tel: +36 30 / 343 9875
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.fogak.hu